Drukuj

 


CATERING- BISTRO "ZŁOTA OWCA"- SOSNOWIEC

PRZERWY OBIADOWE:

I grupa- kl. I- III:  11:20- 11:35

II grupa- kl. IV- VIII: 12: 20- 12: 30

 

JADŁOSPIS ogólny 23.06. -27.06.25
PONIEDZIAŁEK
Obiad: Zupa krem z zielonych warzyw z grzankami */Se,G,N/300g/, makaron z serem , cynamonem i rodzynkami /200g/G,N,JO/, woda /200ml/, diety: bm- zupa bez N, makaron z sosem owocowym , bG- makaron b/G
WTOREK:
Obiad: Bulion z makaronem i natką pietruszki/Se,Go,G/**/300g/, ziemniaki /90g/, kotlecik drobiowy mielony /60g/J,Se,G/, buraczki z jabłkiem /90g/, woda
/200ml /, dbG – panierka b/G , d – wege – kotlet warzywny, bm- surówka bez N
ŚRODA
Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami*/Se,Go,G,N/300ml/, klopsiki w sosie pomidorowym / 90g/60g/G,J,Se,/,kasza gryczana /G/90g/, surówka „colesław''/70g/N/Se/, woda /200ml/, d b/G -sos b/G, wege – klopsik warzywny warzywny, bm- zupa i surówka bez N
CZWARTEK
Obiad: Zupa krupnik z kaszy jaglanej */300ml/Se,Go,G/, makaron spaghetti w sosie neapolitańskim / 200g/G/Se/, woda /200ml/, diety bm- zupa bez N , b/G – makaron b/G
PIĄTEK
Obiad: Zupa botwinka z ziemniakami */300ml/G,Se,Go,N/, filet z ryby panierowany /80g/J,G,R/, ziemniaki /90g/, surówka z ogórka kiszonego /90g/, woda /200ml/, diety- bm- zupa bez N, b/G ryba w panierce b/G , wege- tofu grillowane

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam , So- soja

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym

Diety; Bm- bez mleczna ,b/G – bez glutenu , wege – wegańska

JADŁOSPIS Eliminacyjny : Wieprzowina , żelatyna MARIANKA 23.06. -27.06.25
PONIEDZIAŁEK
Obiad: Zupa krem z zielonych warzyw z grzankami */Se,G,N/300g/, makaron z serem i rodzynkami / 200g/Se,G/N/, woda /200ml/
WTOREK:
Obiad: Bulion z makaronem i natką pietruszki/Se,Go,G/**/300g/, ziemniaki /90g/, kotlet drobiowy mielony /90g/J,Se,G/, buraczki z jabłkiem /70g/, woda/200ml
ŚRODA
Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami*/Se,Go,G,N/300ml/,kasza gryczana /90g/G/,klopsiki drobiowe w sosie pomidorowym /90g/50g/G,J, Se/, surówka ,, colesław” /N,Se/70g/, woda/200ml/
CZWARTEK
Obiad: Zupa krupnik z kaszy jaglanej*/300ml/Se,N,G/,makaron spaghetti z sosem
neapolitańskim/200g/G,Se /, woda /200ml/
PIĄTEK
Obiad: Zupa botwinka z ziemniakami */300ml/G,Se,Go,N/, filet z ryby panierowany /90g/R,J Se,G/, ziemniaki /90g/, surówka z ogórka kiszonego /70g/, woda /200ml/

 

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,S-sezam , So-soja

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym

Diety; Bm- bezmleczna ,b/G – bez glutenu , weg- wegetariańska

JADŁOSPIS eliminacyjny : Gluten , nabiał, drożdże TOBIASZ 23.06. - 27.06.25

PONIEDZIAŁEK

Obiad: Zupa krem z zielonych warzyw z grzankami b/G   */Se/300g/, makaron b/G z sosem owocowym /200g/, woda /200ml/

WTOREK:                                                                                   Obiad: Bulion z makaronem b/G i natką pietruszki/Se/**/300g/, ziemniaki /90g/, kotlet drobiowy mielony /90g/J,Se/, buraczki z jabłkiem /70g/, woda/200ml/

ŚRODA

Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami*/Se/300ml/,kasza gryczana /90g/, klopsiki w sosie pomidorowym /90g/50g/Se,J/, surówka z kapusty białej /Se/70g/, woda/200ml/

CZWARTEK

Obiad: Zupa krupnik z kaszy jaglanej */300ml/Se/, spaghetti b/G z sosem neapolitańskim /130g/Se/, woda /200ml/

PIĄTEK

Obiad: Zupa botwinka z ziemniakami */300ml/Se/, filet z ryby panierowany w bułce b/G /90g/R,J /, ziemniaki /90g/, surówka z ogórka kiszonego /70g/, woda /200ml/

 

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,S-sezam , So-soja

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym

Diety; Bm- bezmleczna ,b/G – bez glutenu , weg- wegetariańska

 

Copyright © 2025 Szkoła Podstawowa nr 2 w Siewierzu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.
Tuesday the 24th. Siewierz