Drukuj

 


CATERING- BISTRO ZŁOTA OWCA- SOSNOWIEC

PRZERWY OBIADOWE:

I grupa- kl. I- III:  11:20- 11:35

II grupa- kl. IV- VIII: 12: 20- 12: 30

 

JADŁOSPIS OGÓLNY13.05. - 17.05.24


Poniedziałek
Obiad:
Barszcz biały z ziemniakamiz majerankiem */Se,Go, N,G/300g/, makaron penne zapiekany z kolorowymi warzywami i bazylią w sosie pomidorowym /200g/, woda /200ml/, dbm -zupa bez śmietany ,dieta b/G – makaron B/g
WTOREK
Obiad:
Zupa grochowa z grzankami /Se, Go, G/*300g/,kluski leniwe z sosem śliwkowym /200g/N,J,G/, woda/200ml/, dbm- zupa bez N,kluski jaglane , dbG – kluski leniwe b/G
ŚRODA
Obiad:
Bulion z makaronem**/Se,G,Go/300ml/, filet z kurczaka/90g/Se,G,J/, ziemniaki/90g/, surówka z kapusty pekińskiej z zieloną pietruszką/70g/, woda/200ml/, d weg- kotlet z ciecierzycy/Se/, bulion warzywny
CZWARTEK:
Obiad:
Zupapomidorowazkasząjaglanąinatkąpietruszki*/Se,N,G,Go/300g/,pierogiruskie/ 4szt/G,J,N/Se/, woda /200ml/, dieta bm- pierogi z mięsem , zupa bez N
PIĄTEK
Obiad:
Zupa ziemniaczana z majerankiem/Se,G,Go/*300g/, filet z ryby panierowany /90/G,Se,J,R/, ziemniaki /90g/, sałatka szwedzka /70g/, woda /200g

 

 

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam, So-soja

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

** rosół gotowany na wywarze mięsno warzywnym

Akcje w których uczestniczymy

ztu.jpg
Copyright © 2024 Szkoła Podstawowa nr 2 w Siewierzu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.
Tuesday the 14th. Siewierz