- Szczegóły
- Odsłony: 396
CATERING- BISTRO ZŁOTA OWCA- SOSNOWIEC
PRZERWY OBIADOWE:
I grupa- kl. I- III: 11:20- 11:35
II grupa- kl. IV- VIII: 12: 20- 12: 30
JADŁOSPIS OGÓLNY 22.04. - 25.04.25
WTOREK
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki * /Se,Go, N,G/300g/, spaghetti bolognese /200g/G,Se/,woda/200ml/, diety bg- makaron bg , bm- zupa bez N
ŚRODA
Obiad: Grochówka z ziemniakami i majerankiem */300ml/Se,Go/, ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem /200/G,N/, woda/200ml/, diety: Bm- ryż bez N
CZWARTEK:
Obiad: Zupa krem brokułowy z grzankami */Se,N,Go,G/300g/, filet z indyka w sosie śmietanowo – ziołowym /90g/50g/N,Se,G/, ziemniaki /90g/, buraki /70g/, woda /200ml/, diety wege- gulasz warzywny, d bg; grzanki bG, bm -zupa i sos bez N
PIĄTEK:
Obiad: Zupa kalafiorowa z grysikiem i zieloną pietruszką*/ 300ml/ Se,G,Go,N /, filet z ryby panierowany/80g/G,Se,R,J/, ziemniaki/90g/, surówka z kapusty kiszonej/70g/,woda /200ml/, diety : wege – tofu z warzywami, , bG – panierka b/G , bm- zupa bez N
Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,S-sezam , So -soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
Diety; Bm- bez mleczna ,b/G – bez glutenu , wege –
JADŁOSPIS eliminacyjny: wieprzowina , żelatyna Marianka 23.04. - 25.04.25
ŚRODA
Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami i majerankiem */300ml/Se,Go,G/, ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem /200g/G,N/, woda/200ml/
CZWARTEK:
Obiad: Zupa krem z brokuła z grzankami */Se, G,N/300g/, filet z indyka w sosie ziołowo-
śmietanowym /90g/40g/N/Se,G/, ziemniaki /90g/, buraki /70g/, woda /200ml/
PIĄTEK:
Obiad: Zupa kalafiorowa z grysikiem i zieloną pietruszką */ 300ml/ Se, N,G,Go/, filet z ryby
panierowany /80g/R,J,G,Se/, ziemniaki /90g/, surówka z kapusty kiszonej /70g/, woda /200ml/
Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,S-sezam , So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
Diety; Bm- bezmleczna ,b/G – bez glutenu , weg- wegetariańska
JADŁOSPIS Eliminacyjny : Gluten, mleko , produkty mleczne , drożdże
TOBIASZ 23.04. - 25.04.25
ŚRODA
Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami */300ml/Se/, ryż zapiekany z jabłkiem /200g/, woda /200ml/
CZWARTEK:
Obiad: Zupa krem z brokuła z grzankami b/G */Se/300g/, filet z indyka w sosie ziołowym /
90g/40g/Se/, ziemniaki /90g/, buraki /70g/, woda /200ml/
PIĄTEK:
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami */ 300ml/ Se/, filet z ryby panierowany w bułce
bezglutenowej /80g/R,J/, ziemniaki /80g/, surówka z kapusty kiszonej /70g/, woda /200ml/
Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,S-sezam , So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
Diety; Bm- bezmleczna ,b/G – bez glutenu , weg- wegetariańska