- Szczegóły
- Odsłony: 232
CATERING- BISTRO ZŁOTA OWCA- SOSNOWIEC
PRZERWY OBIADOWE:
I grupa- kl. I- III: 11:20- 11:35
II grupa- kl. IV- VIII: 12: 20- 12: 30
JADŁOSPIS ogólny24.06. - 28.06.24
PONIEDZIAŁEK
Obiad:
Zupa koperkowa z ziemniakami*/Se,Go, N/3000g/,makaron z musem truskawkowym i miętą/200g/
G/, woda /200ml/, dieta bm- zupa bez N
WTOREK:
Obiad:
Zupa pomidorowa z makaronem bazylią/Se, N,Go, G/*300g/,kasza jęczmienna/90g/G/, gulasz mię-
sny/100g/G/, fasolka szparagowa/60g/, woda/200ml/, dbm- zupa bez N
ŚRODA
Obiad:
Botwinka z ziemniakami*/Se,N,Go/300ml/, łazanki/200g/Se/G/, woda/200ml/,
dieta bm – zupa bez N
CZWARTEK:
Obiad:
Zupa krem z groszku zielonego z grzankami i pietruszką zieloną*/Se,N,G,Go/300g/, risotto z mięsem i
kolorowymi warzywami/200g/Se/,woda /200ml/ diety: bm- zupa bez N
PIĄTEK:
Obiad:
Zupa szczawiowa z ryżem/Se,J,N,Go/*250g/, kluski na parze z jogurtem truskawkowym /150g/G,N/,
Woda /200g /, dieta bm, weg – ryż z truskawkami, zupa bez N
Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam, So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
Diety; Bm- bezmleczna ,b/G – bez glutenu , weg- wegetariańska
PONIEDZIAŁEK
Obiad:
Zupa koperkowa z ziemniakami*/Se,Go, N/3000g/,makaron z musem truskawkowym i miętą/200g/
G/, woda /200ml/, dieta bm- zupa bez N
WTOREK:
Obiad:
Zupa pomidorowa z makaronem bazylią/Se, N,Go, G/*300g/,kasza jęczmienna/90g/G/, gulasz mię-
sny/100g/G/, fasolka szparagowa/60g/, woda/200ml/, dbm- zupa bez N
ŚRODA
Obiad:
Botwinka z ziemniakami*/Se,N,Go/300ml/, łazanki/200g/Se/G/, woda/200ml/,
dieta bm – zupa bez N
CZWARTEK:
Obiad:
Zupa krem z groszku zielonego z grzankami i pietruszką zieloną*/Se,N,G,Go/300g/, risotto z mięsem i
kolorowymi warzywami/200g/Se/,woda /200ml/ diety: bm- zupa bez N
PIĄTEK:
Obiad:
Zupa szczawiowa z ryżem/Se,J,N,Go/*250g/, kluski na parze z jogurtem truskawkowym /150g/G,N/,
Woda /200g /, dieta bm, weg – ryż z truskawkami, zupa bez N
Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam, So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
Diety; Bm- bezmleczna ,b/G – bez glutenu , weg- wegetariańska