CATERING- BISTRO ZŁOTA OWCA- SOSNOWIEC

PRZERWY OBIADOWE:

I grupa- kl. I- III:  11:20- 11:35

II grupa- kl. IV- VIII: 12: 20- 12: 30

 

JADŁOSPIS OGÓLNY 22.04. - 25.04.25

 

WTOREK

 

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki * /Se,Go, N,G/300g/, spaghetti bolognese /200g/G,Se/,woda/200ml/, diety bg- makaron bg , bm- zupa bez N

 

ŚRODA

 

Obiad: Grochówka z ziemniakami i majerankiem */300ml/Se,Go/, ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem /200/G,N/, woda/200ml/, diety: Bm- ryż bez N

 

CZWARTEK:

 

Obiad: Zupa krem brokułowy z grzankami */Se,N,Go,G/300g/, filet z indyka w sosie śmietanowo – ziołowym /90g/50g/N,Se,G/, ziemniaki /90g/, buraki /70g/, woda /200ml/, diety wege- gulasz warzywny, d bg; grzanki bG, bm -zupa i sos bez N

 

PIĄTEK:

 

Obiad: Zupa kalafiorowa z grysikiem i zieloną pietruszką*/ 300ml/ Se,G,Go,N /, filet z ryby panierowany/80g/G,Se,R,J/, ziemniaki/90g/, surówka z kapusty kiszonej/70g/,woda /200ml/, diety : wege – tofu z warzywami, , bG – panierka b/G , bm- zupa bez N

 

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,S-sezam , So -soja

 

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

 

** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym

 

Diety; Bm- bez mleczna ,b/G – bez glutenu , wege –

 

JADŁOSPIS eliminacyjny: wieprzowina , żelatyna Marianka 23.04. - 25.04.25

 

ŚRODA

 

Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami i majerankiem */300ml/Se,Go,G/, ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem /200g/G,N/, woda/200ml/

 

CZWARTEK:

 

Obiad: Zupa krem z brokuła z grzankami */Se, G,N/300g/, filet z indyka w sosie ziołowo-

 

śmietanowym /90g/40g/N/Se,G/, ziemniaki /90g/, buraki /70g/, woda /200ml/

 

PIĄTEK:

 

Obiad: Zupa kalafiorowa z grysikiem i zieloną pietruszką */ 300ml/ Se, N,G,Go/, filet z ryby

 

panierowany /80g/R,J,G,Se/, ziemniaki /90g/, surówka z kapusty kiszonej /70g/, woda /200ml/

 

 

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,S-sezam , So-soja

 

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

 

** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym

 

Diety; Bm- bezmleczna ,b/G – bez glutenu , weg- wegetariańska

 

JADŁOSPIS Eliminacyjny : Gluten, mleko , produkty mleczne , drożdże

 

TOBIASZ 23.04. - 25.04.25

 

ŚRODA

 

Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami */300ml/Se/, ryż zapiekany z jabłkiem /200g/, woda /200ml/

 

CZWARTEK:

 

Obiad: Zupa krem z brokuła z grzankami b/G */Se/300g/, filet z indyka w sosie ziołowym /

 

90g/40g/Se/, ziemniaki /90g/, buraki /70g/, woda /200ml/

 

PIĄTEK:

 

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami */ 300ml/ Se/, filet z ryby panierowany w bułce

 

bezglutenowej /80g/R,J/, ziemniaki /80g/, surówka z kapusty kiszonej /70g/, woda /200ml/

 

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,S-sezam , So-soja

 

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

 

** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym

 

Diety; Bm- bezmleczna ,b/G – bez glutenu , weg- wegetariańska

 

 

Copyright © 2025 Szkoła Podstawowa nr 2 w Siewierzu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.
Thursday the 24th. Siewierz