CATERING- BISTRO ZŁOTA OWCA- SOSNOWIEC

przerwy obiadowe

 

 

JADŁOSPIS OGÓLNY

IV   27.03. - 31.03.23

PONIEDZIAŁEK

Obiad:

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami * /Se, G,N, Go/300g/, makaron z serem

rodzynkami i cynamonem /G,N, O/200g/ woda/200ml/

WTOREK

Obiad:

Zupa neapolitańska z makaronem   *300 ml G,Go,N, Se/, potrawka drobiowa /90g/G,Se/Go/,

ziemniaki/ 80g/, buraki z jabłkiem /60g/, woda 200ml

ŚRODA

Obiad:          

Zupa krem z zielonego groszku z grzankami */ 300ml/G,N,Go,Se/, kluski śląskie nadziewane mięsem /200g/G,J,Se/, woda/200ml/

CZWARTEK

Obiad:

Rosół   z   makaronem   ** /Se,Go,G/300g/,   kotlecik   mielony   drobiowy/J,G,Se   /90g/,   ziemniaki   /70g/, marchewka duszona /G,N /60g/, woda /200ml/

PIĄTEK

Obiad:

Cytrynowa zupa rybna */ G,Se,N,R,Go/300g/, tortellini z serem polane sosem pomidorowym / 200g/30g/G,J,N,Se/, woda /200g /

JADŁOSPIS ELIMINACYJNY : Mleko , produkty mleczne, marchew

MIKOŁAJ     27.03. - 31.03.23

PONIEDZIAŁEK

Obiad:

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami   */300g/G,Se/, Makaron z owocami /G/200g/, woda /200ml/

WTOREK

Obiad:

Zupa pomidorowa z makaronem */300g/Se,G/, Potrawka drobiowa /100g/G,Se,Go/, ziemniaki 80g, buraczki z jabłkiem / 60g/, woda /200ml/

ŚRODA

Obiad:          

Zupa   krem   z   zielonego   groszku   z   grzankami     */300g/G,Se/,   kluski   śląskie   nadziewane   mięsem 200g/G,J,Se/, woda/200ml/

CZWARTEK

Obiad:

Rosół   z   makaronem   **/300g/Se/G/,   Kotlet   drobiowy   mielony     /J,G,   Se   /90g/,   ziemniaki   /70g/, surówka z kapusty z koperkiem /60g/,woda/200ml/

PIĄTEK

Obiad:

Cytrynowa zupa rybna z ryżem */300g/Se,R,G/, pierożki z mięsem /200g/G,Se,J/, woda/200ml/

JADŁOSPIS ELIMINACYJNY : orzechy, jabłko

   FILIP

     27.03. - 31.03.23

PONIEDZIAŁEK

Obiad:

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami * /Se, G, Go/300g/, makaron z serem /G,N/200g/,

woda/200ml/

WTOREK

Obiad:

Zupa neapolitańska z makaronem   *300 ml G,Go,N, Se/, potrawka drobiowa /90g/G,Go,Se/, ziemniaki /60g/, buraki gotowane / 60g/, woda/200ml/

ŚRODA

Obiad:          

Zupa krem z zielonego groszku z grzankami */ 300ml/G,Go,N,Se/, kluski śląskie nadziewane

mięsem /200g/Se,G,J/, woda/200ml/

CZWARTEK

Obiad:

Rosół z makaronem ** /Se,Go,G/300g/, kotlet mielony drobiowy   /J,Se,G /90g/, ziemniaki /70g/, marchewka duszona /60g/G,N/, woda/200ml/

PIĄTEK

Obiad:

Cytrynowa zupa rybna z ryżem */ G,R,Se,N,Go/300g/, tortellini z serem polane sosem pomidorowym / 200g/30g/G,J,N,Se/, woda /200ml/

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,S-sezam , So-soja

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

** rosół gotowany na wywarze mięsno warzywnym

Akcje w których uczestniczymy

polskabiega.jpg
Copyright © 2023 Szkoła Podstawowa nr 2 w Siewierzu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.
Monday the 27th. Siewierz