- Szczegóły
- Odsłony: 51
CATERING- BISTRO ZŁOTA OWCA- SOSNOWIEC
JADŁOSPIS OGÓLNY
IV 27.03. - 31.03.23
PONIEDZIAŁEK
Obiad:
Zupa barszcz czerwony z ziemniakami * /Se, G,N, Go/300g/, makaron z serem
rodzynkami i cynamonem /G,N, O/200g/ woda/200ml/
WTOREK
Obiad:
Zupa neapolitańska z makaronem *300 ml G,Go,N, Se/, potrawka drobiowa /90g/G,Se/Go/,
ziemniaki/ 80g/, buraki z jabłkiem /60g/, woda 200ml
ŚRODA
Obiad:
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami */ 300ml/G,N,Go,Se/, kluski śląskie nadziewane mięsem /200g/G,J,Se/, woda/200ml/
CZWARTEK
Obiad:
Rosół z makaronem ** /Se,Go,G/300g/, kotlecik mielony drobiowy/J,G,Se /90g/, ziemniaki /70g/, marchewka duszona /G,N /60g/, woda /200ml/
PIĄTEK
Obiad:
Cytrynowa zupa rybna */ G,Se,N,R,Go/300g/, tortellini z serem polane sosem pomidorowym / 200g/30g/G,J,N,Se/, woda /200g /
JADŁOSPIS ELIMINACYJNY : Mleko , produkty mleczne, marchew
MIKOŁAJ 27.03. - 31.03.23
PONIEDZIAŁEK
Obiad:
Zupa barszcz czerwony z ziemniakami */300g/G,Se/, Makaron z owocami /G/200g/, woda /200ml/
WTOREK
Obiad:
Zupa pomidorowa z makaronem */300g/Se,G/, Potrawka drobiowa /100g/G,Se,Go/, ziemniaki 80g, buraczki z jabłkiem / 60g/, woda /200ml/
ŚRODA
Obiad:
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami */300g/G,Se/, kluski śląskie nadziewane mięsem 200g/G,J,Se/, woda/200ml/
CZWARTEK
Obiad:
Rosół z makaronem **/300g/Se/G/, Kotlet drobiowy mielony /J,G, Se /90g/, ziemniaki /70g/, surówka z kapusty z koperkiem /60g/,woda/200ml/
PIĄTEK
Obiad:
Cytrynowa zupa rybna z ryżem */300g/Se,R,G/, pierożki z mięsem /200g/G,Se,J/, woda/200ml/
JADŁOSPIS ELIMINACYJNY : orzechy, jabłko
FILIP
27.03. - 31.03.23
PONIEDZIAŁEK
Obiad:
Zupa barszcz czerwony z ziemniakami * /Se, G, Go/300g/, makaron z serem /G,N/200g/,
woda/200ml/
WTOREK
Obiad:
Zupa neapolitańska z makaronem *300 ml G,Go,N, Se/, potrawka drobiowa /90g/G,Go,Se/, ziemniaki /60g/, buraki gotowane / 60g/, woda/200ml/
ŚRODA
Obiad:
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami */ 300ml/G,Go,N,Se/, kluski śląskie nadziewane
mięsem /200g/Se,G,J/, woda/200ml/
CZWARTEK
Obiad:
Rosół z makaronem ** /Se,Go,G/300g/, kotlet mielony drobiowy /J,Se,G /90g/, ziemniaki /70g/, marchewka duszona /60g/G,N/, woda/200ml/
PIĄTEK
Obiad:
Cytrynowa zupa rybna z ryżem */ G,R,Se,N,Go/300g/, tortellini z serem polane sosem pomidorowym / 200g/30g/G,J,N,Se/, woda /200ml/
Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,S-sezam , So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** rosół gotowany na wywarze mięsno warzywnym