CATERING- BISTRO ZŁOTA OWCA- SOSNOWIEC

PRZERWY OBIADOWE:

I grupa- kl. I- III:  11:20- 11:35

II grupa- kl. IV- VIII: 12: 20- 12: 30

 

JADŁOSPIS OGÓLNY 21.10. - 25.10. 24

PONIEDZIAŁEK:

Obiad: Zupa brokułowa z makaronem * /Se, Go, N,G/300g/, ziemniaki/90g/, pulpet drobiowy w sosie pomidorowym/90g/50g/J, G, Se,/,ogórek kiszony /70g/,woda/200ml/, diety bG- sos b/G, makaron b/G, wege- pulpet z cieciorki w sosie pomidorowym , dm – zupa bez N

WTOREK:

Obiad: Zupa ziemniaczana z majerankiem*/300ml /Go, Se/, makaron penne z kolorowymi warzywami i mięsem/200g/G, Se, Go/, woda/200ml/, diety- wege- i tofu, bG- makaron bg

ŚRODA:

Obiad: Zupa marchewkowa z kaszą jaglaną */300ml/Se, Go, G,N /, naleśniki z serem i z sosem owocowym/200/20g/G,J,N/, woda/200ml/, diety: Bm- naleśniki z dżemem , zupa bez N , b/G – naleśniki b/G

CZWARTEK:

Obiad: Zupa szpinakowa z ziemniakami*/Se, N/300g/, ryż zapiekany z jabłkami, rodzynkami i cynamonem/G/200g/, woda /200ml/ , diety : zupa bez N

PIĄTEK:

Obiad: Zupa krem z dyni z grzankami i z natką pietruszki */ 300ml/ Se, N, G, Go/, filet z ryby/80g/G, J, R, Se/ziemniaki /90g/, surówka z czerwonej kapusty /70g/, woda/200ml/, b/G panierka b/G, bm - zupa bez N

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam , So-soja

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym

Diety; Bm- bezmleczna ,b/G – bez glutenu , weg- wegetariańska

JADŁOSPIS eliminacyjny : Wieprzowina , żelatyna 21.10. - 25.10. 24

PONIEDZIAŁEK:
Obiad: Zupa brokułowa z makaronem * /Se, Go, N,G/300g/, ziemniaki/90g/, pulpet drobiowy w sosie pomidorowym/90g/50g/J, G, Se,/,ogórek kiszony /70g/,woda/200ml/
WTOREK:
Obiad: Zupa ziemniaczana z majerankiem*/300ml /Go, Se/, makaron penne z kolorowymi warzywami i mięsem z indyka /200g/G, Se, Go/, woda/200ml/
ŚRODA:
Obiad: Zupa marchewkowa z kaszą jaglaną */300ml/Se, Go, G,N /, naleśniki z serem i z sosem owocowym/200/20g/G,J,N/, woda/200ml/
CZWARTEK:
Obiad: Zupa szpinakowa z ziemniakami*/Se, N/300g/, ryż zapiekany z jabłkami, rodzynkami i cynamonem/G/200g/, woda /200ml/
PIĄTEK:
Obiad: Zupa krem z dyni z grzankami i z natką pietruszki */ 300ml/ Se, N, G, Go/, filet z
ryby/80g/G, J, R, Se/ziemniaki /90g/, surówka z czerwonej kapusty /70g/, woda /200ml/


Legenda:
J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,S-sezam , So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
Diety; Bm- bezmleczna ,b/G – bez glutenu , weg- wegetariańska

JADŁOSPIS eliminacyjny : Gluten, mleko , produkty mleczne , drożdże
TOBIASZ 21.10. - 25.10. 24

PONIEDZIAŁEK:
Obiad: Zupa brokułowa z makaronem b/G * /Se/300g/, ziemniaki/90g/, pulpet drobiowy w sosie pomidorowym/90g/50g/J, Se/,ogórek kiszony /70g/,woda/200ml/
WTOREK:
Obiad: Zupa ziemniaczana z majerankiem*/300ml /Se/, makaron b/G z kolorowymi warzywami i mięsem/200g/Se/, woda/200ml/
ŚRODA:
Obiad: Zupa marchewkowa z kaszą jaglaną */300ml/Se /, naleśniki b/G z dżemem /200g/J/,
woda/200ml/
CZWARTEK:
Obiad: Zupa szpinakowa z ziemniakami*/Se/300g/, ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem/G/200g/, woda /200ml/
PIĄTEK:
Obiad: Zupa krem z dyni z grzankami b/G i z natką pietruszki */ 300ml/ Se/, filet z ryby w panierce b/G /80g/J,R/, ziemniaki /90g/, surówka z czerwonej kapusty /70g/, woda /200ml/

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam , So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
Diety; Bm- bezmleczna ,b/G – bez glutenu , weg- wegetariańska

 

Copyright © 2024 Szkoła Podstawowa nr 2 w Siewierzu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.
Tuesday the 22nd. Siewierz