Sztuka dekorowania potraw
W czasie zajęć kółka kulinarnego odbyły się zajęcia otwarte prowadzone przez panią Elżbietę Bijak i panią Justynę Chudy. Zajęcia poświęcone były sztuce dekorowania potraw.
Na początku zajęć uczestnicy przygotowali sałatkę, a następnie obejrzeli prezentację multimedialną oraz pokaz praktyczny, który przedstawiły panie prowadzące zajęcia. Każdy uczeń ozdabiał salaterkę lub talerz z sałatką wg własnego pomysłu. Uczestnicy wykorzystywali specjalne strugaczki, nożyki, łyżkę paryską oraz wykrawacze.
Dodatkowym zadaniem, w którym uczniowie mogli wykazać się kreatywnością i pomysłowością, było ozdabianie ugotowanego na twardo jajka.
Uczestnicy wykazali się wielkim zaangażowaniem i mnóstwem pomysłów, a zajęcia przebiegły w miłej atmosferze.
Elżbieta Bijak,
Justyna Chudy