Strona główna
HOT DOGI Z SEREM ZAWINIĘTE W PSZENNE TOSTY
Składniki na 2 porcje
ü 4 małe parówki
ü 4 duże kromki chleba tostowego
ü 2 łyżeczki masła
ü 4 plasterki żółtego sera
ü 4 łyżeczki keczupu
ü Zioła prowansalskie i przyprawa do pizzy do posypania
ü Wykałaczki
- Z parówek zdejmij foliowe osłonki. Każdą kromkę chleba tostowego posmaruj cienko masłem. Lekko oprósz przyprawami. Na chlebie rozłóż plasterki sera. Posmaruj je keczupem. Na tym umieść kiełbaski.
- Przeciwległe końce tostów zawiń do środka, tak by zachodziły na siebie ponad parówkami. Całość zepnij wykałaczkami, aby kanapki nie rozpadły się podczas pieczenia.
- Rożki z parówkami ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego uprzednio do temperatury 180st. Piec 7 – 10 min, aż chleb ładnie się zrumieni. Gotowe kanapki polej keczupem lub ulubionym sosem. Smacznego J