Strona główna

Drukuj

HOT DOGI Z SEREM ZAWINIĘTE W PSZENNE TOSTY

Składniki na 2 porcje

ü  4 małe parówki

ü  4 duże kromki chleba tostowego

ü  2 łyżeczki masła

ü  4 plasterki żółtego sera

ü  4 łyżeczki keczupu

ü  Zioła prowansalskie i przyprawa do pizzy do posypania

ü  Wykałaczki

  1. Z parówek zdejmij foliowe osłonki. Każdą kromkę chleba tostowego posmaruj cienko masłem. Lekko oprósz przyprawami. Na chlebie rozłóż plasterki sera. Posmaruj je keczupem. Na tym umieść kiełbaski.
  2. Przeciwległe końce tostów zawiń do środka, tak by zachodziły na siebie ponad parówkami. Całość zepnij wykałaczkami, aby kanapki nie rozpadły się podczas pieczenia.
  3. Rożki z parówkami ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego uprzednio do temperatury 180st. Piec 7 – 10 min, aż chleb ładnie się zrumieni. Gotowe kanapki polej keczupem lub ulubionym sosem. Smacznego J