Drukuj

 


CATERING- BISTRO ZŁOTA OWCA- SOSNOWIEC

PRZERWY OBIADOWE:

I grupa- kl. I- III:  11:20- 11:35

II grupa- kl. IV- VIII: 12: 20- 12: 30

 

JADŁOSPIS OGÓLNY 22.04. - 26.04.24

PONIEDZIAŁEK

Obiad:

Zupa kapuśniak z ziemniakami i pietruszką zieloną * /Se, G, Go/300g/, ryż zapiekany z jabłkiem / 200g/G,N/,. woda /200ml/

WTOREK

Obiad:

Zupa szczawiowa z ryżem i lubczykiem *300ml /G,Go,N, Se/, pulpety w sosie pieczeniowym / 90g/J,G,Se/, ogórek kiszony /70g/, ziemniaki /90g/, woda /200ml/. diety : bm- zupa bez N

ŚRODA

Obiad:

Zupa jarzynowa z natką pietruszki */ 300ml/G,Go,Se,.N/, spaghetti bolognese /200g/G,Se/, woda / 200ml/, diety: bm – zupa bez N

CZWARTEK:

Obiad:

Zupa pomidorowo – paprykowa z kaszą jaglaną i bazylią */Se,Go,G/300g/, filet z kurczaka w kukurydzianej panierce /J,G,Se /90g/, ziemniaki /90g/, marchewka z jabłkiem /70g/, woda /200ml/

PIĄTEK:

Obiad:

Zupa serowa z makaronem i koperkiem */G,Se,N,Go/300g/, ryba po grecku /90g/60g/J,R,Se,G/, ziemniaki /90g/, woda/200ml /, diety : bm – zupa krupnik ryżowy

 

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam, So-soja

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

** rosół gotowany na wywarze mięsno warzywnym