Drukuj

Sztuka dekorowania potraw

    W czasie zajęć kółka kulinarnego odbyły się zajęcia otwarte prowadzone przez panią Elżbietę Bijak i panią Justynę Chudy. Zajęcia poświęcone były sztuce dekorowania potraw.

    Na początku zajęć uczestnicy przygotowali sałatkę, a następnie obejrzeli prezentację multimedialną oraz pokaz praktyczny, który przedstawiły panie prowadzące zajęcia. Każdy uczeń ozdabiał salaterkę lub talerz z sałatką wg własnego pomysłu. Uczestnicy wykorzystywali specjalne strugaczki, nożyki, łyżkę paryską oraz wykrawacze.

   Dodatkowym zadaniem, w którym uczniowie mogli wykazać się kreatywnością i pomysłowością, było ozdabianie ugotowanego na twardo jajka.

      Uczestnicy wykazali się wielkim zaangażowaniem i mnóstwem pomysłów, a zajęcia przebiegły w miłej atmosferze.

 

 

Elżbieta Bijak,

Justyna Chudy

 

P1040792

 

P1040790

P1040794

P1040789 

P1040781

P1040771

DSC00956